Cel mai ieftin RCA 2019

Nu este deloc simplu sa gasesti cel mai ieftin RCA. Conteaza de unde esti, ce varsta ai, daca esti barbat sau femeie. Conteaza ce masina ai, de cand o ai. Conteaza cati bani ai la dispozitie: pentru o luna, pentru doua sau pe un an intreg. De pilda, foarte multi oameni cauta RCA ieftin pe 6 luni.

Cel mai ieftin RCA este acel contract de raspundere civila auto (“polita” RCA) care iti asigura cel mai bun pret in conditiile tale si ale masinii, pe perioada dorita, si in termenii alesi. Daca de exemplu locuiesti intr-o localitate aflata la 60 de kilometri de cel mai apropiat broker de asigurari RCA, la costul pe care il analizezi cand faci comparatie de pret RCA trebuie sa adaugi si costul deplasarii (benzina, timpul tau etc).

In exemplul de mai sus, daca o firma iti ofera o polita RCA la un pret mai mare deca alta firma, dar iti da voie sa cumperi online si face livrare gratuita, ai mari sanse sa fie mai ieftin acest RCA pentru tine.

Mai conteaza si un alt aspect. In principiu, adevarul este ca iti faci asigurare RCA o data, apoi tot prelungesti. De multe ori vei gasi mai comod sa prelungesti tot cu firma la care ti-ai facut la inceput RCA-ul, fara sa mai tii seama de toate modificarile de tarife RCA care se petrec in timpul scurs pana la expirarea politei tale. Uneori este un argument acceptabil – mai ales ca foarte multi conducatori auto nu au acces atat de facil la o sumedenie de brokeri RCA sau chiar la un internet acceptabil.

Care este cel mai ieftin RCA?

In primul rand, trebuie tinut seama de situatia proprie, pentru ca RCA-ul pentru tine poate fi mai scump sau mai ieftin decat RCA-ul pentru vecinul tau, pentru sotia ta, pentru un prieten, chiar daca e luat in acelasi timp, de la acelasi asigurator. Pretul unui RCA ieftin sau scump depinde de varsta, de vechimea permisuui de conducere, de judet, de masina, de istoricul evenientelor de circulatie s.a.m.d.

Dar ce se intampla cand vrem sa comparam pretul la RCA pe care il putem gasi, in functie de asigurator? Fiind vorba doar de mine, nu pot exista diferente de situatie proprie, si aici intervin diferentele de preturi intre asiguratori sau brokerii de asigurari.

Cel mai ieftin RCAInsa merita sa cumperi cel mai ieftin RCA? Conteaza cat de repede plateste asiguratorul eventualele pagube produse de catre din din culpa? Mai putin, ca nu e masina ta. Dar cat de mult acopera din dauna? Si asta este cam la fel, fiind un criteriu reglementat. Deci pana la urma, in afara de pret, ce ne mai poate interesa cand cumparam o polita de raspjndere civila auta – RCA?

Un sondaj realizat anul trecut a relevat faptul ca singurul criteriu cu adevarat relevant pentru clienti in alegerea politei RCA ramane pretul – 78% dintre cei intervievati dand acest raspuns (Sondaj 1asig.ro: Pretul ramane factorul determinant in alegerea unei polite RCA).

Poate ca acest rezultat este in buna masura valabil pentru cam tot ce cumparam, dar conteaza foarte mult daca facem o comparatie, de pilda, cu asigurarile CASCO, unde suntem direct si foarte interesati sa alegem o asigurare care ne protejeaza cu adevarat in caz de necazuri, nu care este doar ieftina.

Ajungem in sfarsit la ce ne intereseaza cel mai mult: unde gasim cel mai ieftin RCA, si cat costa acesta. Raspunsul nu se poate da direct, pentru ca preturile, cum spuneam mai sus, depind de situatia penrsinala a fiecarui client, asa ca singura modalitate este folosirea unui comparator de preturi (simulator RCA ieftin). Pregatim aceasta aplicatie si revenim in cel mai scurt timp, de aceea va invitam sa salvati aceasta pagina si sa ne vizitati din cand in cand. Va multumim !

 GDRP | T&C | Privacy | Cookies
Home | Facebook | Telcons: 021-9551